Palvelumme

Kuntouttavat hoitomenetelmät ja lisäksi tarvittaessa toimintaterapia sekä fysioterapia muodostavat Soilun palveluiden perustan.  Vuoden 2016 aikana Hoitokodissamme otettiin pilottikäyttöön Vivagon hyvinvointiteknologia-alusta ja saimme tästä loistavia kokemuksia. Tämän teknologia-alustan avulla paransimme tehostetun palveluasumisen vaikuttavuutta seuraamalla asukkaiden hyvinvointia Vivagon hyvinvointirannekkeiden avulla. Toisena lisä-arvona on turvallisuuden parantuminen. Erityisesti muistisairaiden hoitoa ja asumista ajatellen. Pilotoinnista saamamme kokemuksen johdosta Vivagon hyvinvointiteknologia on tullut Hoitokotiimme jäädäkseen.

Laadukas asumispalvelu ja vaikuttava hoito

Asukkaiden ja ohjaajien päivittäinen toiminta ja arjen pyörittäminen perustuu yksilölliseen palvelu- ja kuntoutussuunnitelmaan, jossa seuraavat asiat ovat keskiössä

– Asumiskuntoutus, arkielämän taitojen ohjaus
– Ohjausta ja motivointia liikuntaan
– Sosiaalisten- ja vuorovaikutustaitojen harjoittaminen
– Kulttuuri- ja sivistyspalvelujen käytön ohjaus
– Virike- ja harrastustoimintaan ohjaus

Toimintaamme ohjaa mielenterveyskuntoutujien asumispalveluiden kehittämissuositukset https://www.thl.fi/documents/470564/817072/Asumista_ja_kuntoutusta_+stm+2007+13.pdf/6740f734-8533-482c-9d65-bd86a757e235 .

Vierailijat ja asukkaiden omaiset

Omaiset ja vierailijat toivotamme ovat aina tervetulleiksi tutustumaan hoitokotimme toimintaan ja osallistumaan päivän toimintoihin. Neuvomme mielellämme vierailun järjestelyissä; aktiviteetit, matkat ja majoitus.  Pyydämme ottamaan etukäteen yhteyttä toimitusjohtajaamme Maarit Soiluseen, puh 044 7215102 tai sposti maarit.soilunen@soilu.fi.

Tilat ja ympäristö

Soilussa tilat ovat nykyaikaisessa remontoidussa vanhassa kartanotyylisessä rakennuksessa, jossa asukkaat ja henkilöstö luovat yhteisöllisen asuin- ja kuntoutusympäristön. Hoitokotimme asukkailla on käytössään oma viihtyisä huone, joiden koot vaihtelevat 16-25m2. Asukkailla on mahdollisuus tuoda omat tärkeät tavarat mukanaan.

Yhteisissä tiloissa (ruokasali, olohuone ja aulatilat) aikaa vietetään peli-iltojen, elokuvien ja urheilullisten tempausten parissa. Kesällä sään salliessa nautitaan lounasta ja iltapäiväkahveja ulkoterassilla. Pihapiirissä asukkailla on käytössä aurinkoterassi, pieni puutarha, grilli- ja tupakkakatos. Asukkaiden käytössä on myös oma hiekkapohjainen turvallinen uimaranta ja rannalla oleva grillikatos. Esteettömyys on huomioitu hoitokotimme alakerran yhteisissä tiloissa ja huoneissa sekä piha-alueella. Vuoden 2017 aikana ranta-alueelle tulee esteetön laituri sekä kesäkeittiö.